Giriş Yap
Uğur Soğutma Çalışanları Gönüllü Kan Bağışında Bulundu

     Uğur Soğutma A.Ş. çalışanları sürekli olarak destek verdikleri Türk Kızılayı'nın kan bağışı kampanyasında bu yıl da yer aldı.

     Ülkemizde kan ihtiyacının bir kerelik değil sürekli bir ihtiyaç olduğuna inanan Uğur Soğutma çalışanları, sağlıklı her bireyin kan bağışında bulunması gerektiğine ve önemine dikkat çekti. Çalışanların yoğun ilgi gösterdiği gönüllü kan bağışını gerçekleştirirken bu konuda kendilerini teşvik eden Uğur Soğutma yöneticilerine de teşekkür etti.

     Uğur Soğutma İnsan Kaynakları Departmanı yetkilisinin yaptığı açıklamada “Ülkemizdeki kan ihtiyacını bir nebze azaltmak için duyarlı olan tüm çalışanlarımızı Kızılay’ın başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasına davet ediyoruz. Unutmayın! Vereceğimiz bir ünite kan bir kişinin hayatını kurtarabilir. Kan, hayatta verilebilecek en değerli hediyedir.” dedi.

     Kan ihtiyacının acil değil sürekli olduğunu ifade eden kampanyadan sorumlu Kızılay yetkilisi, yaptığı açıklamada; “Kan bulma konusunda son dönemde ciddi sıkıntıların yaşandığı ülkemizde, bu ihtiyaç genellikle acil durumlarda hasta yakınlarından sağlanmaktadır. Sağlıklı her birey yılda üç kez kan bağışı yapabilmektedir. Bu da ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılamaya yeterlidir. 18-60 yaş arasında, ağırlığı 50kg üzerinde, önemli sağlık sorunu olmayan hemen herkes doktorumuzun muayenesi sonucunda uygun bulunursa kan bağışında bulunabilir. Erkekler 3 ay, kadınlar ise 4 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir.” diyerek sözlerine tamamlayan yetkili bu örnek davranışı sergileyen Uğur Soğutma çalışanlarına da teşekkür etmeyi unutmadı.