Giriş Yap
Derin Dondurucuda Oluşabilecek Kokular Nasıl Giderilir?

     Evlerin ve işletmelerin mutfaklarında oluşabilecek en can sıkıcı sorunların başında derin dondurucuda oluşabilen kokular yer alıyor. Derin dondurucuda oluşabilen bu kokular dolap kapağını açtığınızda sizi rahatsız edebileceği gibi, diğer gıdalarınıza sinerek de hoş olmayan durumlar meydana getirebiliyor. Kimi zaman kendine has kokusu olan bir gıda, kimi zaman bozulmuş bir mamul, kimi zaman ise nem, mantar ya da küf oluşumu derin dondurucuda koku oluşumuna sebebiyet verebiliyor. Derin dondurucuda oluşan kötü kokuları giderebilmenin ilk adımı ise problemin kaynağını bulmaktan geçiyor.

     Derin dondurucunuzdaki koku bozulan, tarihi geçen ya da sadece kendine has kokusu olan bir gıdadan kaynaklanıyorsa, öncelikle bu gıdayı derin dondurucunuzdan çıkarmakla başlamalısınız. Sonrasında bu gıdanın bulunduğu alanı temizleyici mendil kullanarak silebilir ve içerisinde bulunan diğer gıdaları başka bir derin dondurucuya transfer ettikten sonra bir süre havalandırarak kokunun tamamından kurtulabilirsiniz.

     Derin dondurucunuzda gerçek bir temizlik yapmak ve içinde oluşan kokudan kurtulmak için öncelikle içindeki tüm malzemeleri çıkarmanız, buzunu çözdürmeniz ve her bir noktasını silmeniz gerekiyor. Burada özellikle küften, mantardan ve bakterilerden kurtulmak çok önemli. Özel temizleme mendillerini kullanarak bu problemlerin tümünden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Silme işleminden sonra dondurucunun içinde nem kalmaması adına iyice kurutmanız gerekiyor. Kuru bez yardımıyla yaptığınız kurulama işlemi temizlik sonrasında yeniden koku oluşmasını engelleyecektir.

     Derin dondurucunuzu bazı doğal ürünler kullanarak oluşan kokuyu gidermeniz de mümkün. Bu ürünlerden ilki ise elma sirkesidir. Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.

     Eğer tüm bu yöntemleri denediyseniz ve yine de koku geçmediyse derin dondurucunun içerisinde kirli su birikmiş olabilir. Bu durumda yetkili servisten destek almanız gerekecektir.